E–mail ile iletişim internetin ilk zamanlarından beri önceliği hiç kaybetmedi. Mail hizmet sunan gmail, hotmail, yahoo ve yandex benzeri hizmet sağlayıcılar, kullanıcılarının en az spam mail (istemeyen eposta) ile karşılaşmalarını sağlamak için çok ciddi maliyetler yapmaktadırlar. firmalar, bu iş için büyük ucretler harcasalarda, bir email'in kullanıcı için ne kadar önemli olduğuna en iyi kullanıcının kendisi karar verebilir.
Bir site, blog, forum, alışveriş sitesine veya sosyal bir platforma üye olurken şart koşulan email adresi gelmektedir. Facebook, twitter, linkedin gibi popüler siteler eposta bilgilerinizi üçüncü parti şirketler ile paylaşması düşük bir ihtimal olsada, bazı şirketler üyelerine ait bilgileri sattıkları veya reklam amaçlı kullandıkları olabilmektedir.
Bir bilgiye ulaşmak istediğimizde, google da arama yaparız, google da bizi ilgili bir siteye yönlendirir, bilgiye kolayca erişmiş oluruz. Ancak bazen bilgiye ulaşmak zor olabilmektedir. Örnek olarak sıklıkla karşılaşılan bir durumu verecek olursak; bir program veya bir belgeyi indirmek istediğimizde karşımıza üye olma şartı çıkabilmektedir. Bilmediğiniz, güvenmediğiniz yada daha sonra belki hiç uğramayacağınız siteye üye olurken, her zaman kullandığımız mail adresimizi verip, istenmeyen eposta'lara, bitmeyen reklam ve tanıtım maillerine maruz kalabiliriz. Bunun yerine üyelik vs gerektirmeyen geçici mail adresi alıp, sitelere üye olabilir, aktivasyon mailini alıp üyeliği aktif edebilirsiniz.
Spam maillerden kurtulmak için onay.al gibi geçici mail hizmeti veren siteler kullanılabilir. 10 dakikalık geçici mail, 15 dakikalık kullan at mail veya yarım saatlik balon mail hizmeti sunan sitelerin yanında onay.al günlük geçici mail adresi vermektedir.